Psikoloji Doktora Programı’nın amacı, davranışların sosyal, bilişsel, nöropsikolojik, gelişimsel ve adli/klinik süreçlerinin değişik ortamlarda araştırılması, katılımcıların psikoloji alanlarında güncel yazında yer alan bilgi birikimi edindirmek, alan ve deneysel ortamlarda araştırmalar planlama ve yürütme yetkinliğini kazandırmak ve alanla ilgili sorunlara etkin çözümler getiren birer araştırmacı, eğitimci ve uygulamacı olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Psikoloji doktora programında, uygulamalı istatistik ve araştırma yöntemleri konusundaki zorunlu derslerin yanında psikolojinin geniş yelpazesi içindeki seçmeli derslere de modüller içinde yer verilmiştir. Ayrıca, psikoloji ile ilgili farklı kurumlarda yürütülecek uygulama dersleri öğrencilere ülkemizde psikolojik sorunların ortaya çıkışlarını etkileyen psikososyal ve bilişsel faktörleri anlama ve kavrama bilgi ve becerileri kazandıracak ve etkili uygulamalar yapma olanağı sağlamaktadır. Programın eğitim dili İngilizce ve Türkçe’dir.

Doktora programı ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru koşulları için AİBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün web sayfasını takip ediniz (http://sbe.ibu.edu.tr/)